Ponieważ szybkim krokiem zbliżają się Święta Wielkanocne, przygotowaliśmy Catering Wielkanocny, aby wyręczyć Państwa w obowiązkach związanych z długim i monotonnym przygotowywaniem potraw świątecznych i pozwolić cieszyć się czasem spędzonym w rodzinnym gronie.
W menu nie zabraknie tradycyjnego żuru z białą kiełbaską. Będzie też flagowe danie naszej kuchni - confitowane udko z kaczki, plus do tego pieczone ziemniaki w maśle tymiankowym, mus z czerwonej kapusty i sos winny porto. Mamy nadzieję, że na Państwa świątecznych stołach zagoszczą nasze przekąski oraz wyjątkowe mięsa i wędliny z hotelowej wędzarni.
Na naszym świątecznym stole koniecznie powinna zagościć tradycyjna wielkanocna babka, którą przygotuje nasza cukierniczka. Mają Państwo również możliwość zamówienia boxu różnorodnych deserów. Warto odkryć wyjątkowe świąteczne smaki z naszej Restauracji i jeszcze dziś zamówić nasz catering.
Menu Wielkanocne - Catering
Pełna oferta wielkanocna w wersji do druku jest dostępna pod tym linkiem.
Zupy
- Żur chrzanowy z białą kiełbasą, borowikami i jajkiem 250 ml / 18 zł
- Bulion z gęsi podany z kluseczkami 250 ml / 18 zł
Dania główne
- Polędwiczki wieprzowe w sosie truflowym z placuszkiem z pora i cukinii oraz surówką z białej rzodkiewki i groszku cukrowego 42 zł
- Confitowane udko z kaczki z pieczonymi ziemniakami w maśle tymiankowym, musem z czerwonej kapusty i sosem winnym porto 43 zł
- Tradycyjne zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem, grzybami na maślanym puree z pieczonych ziemniaków, karmelizowanych buraczkach z koperkiem i sosem majerankowym 48 zł
Przystawki zimne
- Jajka faszerowane pastą z wędzonego łososia szczypiorkiem i parmezanem 3 szt. /15 zł
- Jajka faszerowane pieczarkami z serem pleśniowym 3 szt./ 12 zł
- Tymbaliki drobiowe 150 g /10 zł
- Schab pieczony z musem chrzanowym 300 g (6x50 g) / 30 zł
- Śledzie w sosie pomidorowym z wędzoną śliwką 150 g / 16 zł
- Pieczony łosoś z warzywami pod galaretą 300 g (6x50 g) / 38 zł
- Indyk w maladze z owocami i orzechami 300 g (6x50 g) / 32 zł
- Sałatka z jajkiem, roszponką, fasolką szparagową, tuńczykiem, pomidorkami, słonecznikiem i sosem jogurtowo ziołowym 150 g / 15 zł
- Sałaty mieszane z suszonymi pomidorami, kaparami, szparagami, rzeżuchą, serem lazur, sosem balsamicznym oraz pestkami dyni 150 g / 18 zł
Wędliny swojskie
- Pieczony schab faszerowany śliwką 1 kg / 46 zł
- Boczek pieczony z czosnkiem i majerankiem 1 kg / 45 zł
- Baleron wędzony z gorczycą 1 kg / 47 zł
- Szynka wędzona 1 kg / 47 zł
- Pasztet z dziczyzny z żurawiną 1 kg / 48 zł
- Biała kiełbasa smażona w piwie 1 kg / 37 zł
Ciasta wielkanocne
- Sernik z musem jagodowym 65 zł / szt
- Mazurek kajmakowy 50 zł / szt
- Mazurek z białej czekolady z malinami 50 zł / szt
- Mazurek kawowy z bezą i solonym karmelem 50 zł / szt
- Babka śmietanowa 40 zł / szt
- Babka stracciatella 40 zł / szt
Nowoczesna Wielkanoc - box monodeserów – 100 zł / szt
- Serniczek z solonym karmelem
- Beza z musem z mascarpone i owocami
- Malinowa chmurka z bezą włoską
- Mazurek z czarną porzeczką i ajerkoniakiem
- Kolorowe macaronosy 6 szt.
Catering Wielkanocny 2022 - zamówienia
Zamówienia przyjmujemy do 14.04.2022. W sprawie zamówień i wszelkich zapytań o świąteczne potrawy prosimy o kontakt pod nr tel. +48 504 991 148 lub e mail: hotel@artis-loft.pl
Odbiór osobisty lub dostawa dań do domu pod wskazany adres do dnia 16.04.2022 do godziny 11:00
Dowóz na terenie Mszczonowa, Radziejowic i okolicznych miejscowości 5 zł, przy zamówieniach powyżej 50 zł dowóz GRATIS
Dowóz na terenie Żyrardowa i okolicznych miejscowości 20 zł, przy zamówieniach powyżej 150 zł GRATIS
Serdecznie zapraszamy!