Ponieważ szybkim krokiem zbliżają się Święta Wielkanocne, przygotowaliśmy Catering Wielkanocny, aby wyręczyć Państwa w obowiązkach związanych z długim i monotonnym przygotowywaniem potraw świątecznych i pozwolić cieszyć się czasem spędzonym w rodzinnym gronie.
W menu nie zabraknie tradycyjnego żuru z białą kiełbaską. Będzie też flagowe danie naszej kuchni - confitowane udko z kaczki, plus do tego pieczone ziemniaki w maśle tymiankowym, mus z czerwonej kapusty i sos winny porto. Mamy nadzieję, że na Państwa świątecznych stołach zagoszczą nasze przekąski oraz wyjątkowe mięsa i wędliny z hotelowej wędzarni.
Na naszym świątecznym stole koniecznie powinna zagościć tradycyjna wielkanocna babka, którą przygotuje nasza cukierniczka. Mają Państwo również możliwość zamówienia boxu różnorodnych deserów. Warto odkryć wyjątkowe świąteczne smaki z naszej Restauracji i jeszcze dziś zamówić nasz catering.
Menu Wielkanocne - Catering
Pełna oferta wielkanocna w wersji do druku jest dostępna pod tym linkiem.
Zupy
- Żur chrzanowy z białą kiełbasą, borowikami i jajkiem 250ml/15 zł
- Bulion z pieczonej gęsi podany z kluskami lanymi 250ml/14 zł
Dania główne
- Polędwiczki wieprzowe w sosie truflowym z placuszkiem z pora i cukinii oraz surówką z białej rzodkiewki i groszku cukrowego 38 zł
- Confitowane udko z kaczki z pieczonymi ziemniakami w maśle tymiankowym, musem z czerwonej kapusty i sosem winnym porto 38 zł
- Tradycyjne zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem, marchewką na maślanym puree z pieczonych ziemniaków, karmelizowanych buraczkach z koperkiem i sosem majerankowym 43 zł
Przystawki zimne
- Jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga, szczypiorkiem i parmezanem 3szt./13zł
- Jajka faszerowane pieczarkami z serem pleśniowym 3 szt./ 12zł
- Tymbaliki drobiowe 150 g/10 zł
- Schab pieczony z musem chrzanowym 150g/ 14zł
- Śledzie po kaszubsku w sosie pomidorowym z wędzoną śliwką 150g/12 zł
- Pieczony łosoś z warzywami pod galaretą 150g/18 zł
- Indyk w maladze z mandarynkami i orzechami 150g/14zł
- Sałatka z jajkiem, roszponką, fasolką szparagową, tuńczykiem, pomidorkami, słonecznikiem i sosem jogurtowo ziołowym 150g/12 zł
- Sałata dębowa z suszonymi pomidorami, kaparami, szparagami, rzeżuchą, serem lazur, sosem balsamicznym oraz pestkami dyni 150g/14 zł
Wędliny swojskie
- Pieczony schab faszerowany śliwką 1kg/ 46 zł
- Boczek pieczony z czosnkiem i majerankiem 1kg/ 43 zł
- Baleron wędzony z gorczycą 1kg/ 45 zł
- Szynka wędzona 1kg/ 45 zł
- Pasztet z dziczyzny z żurawiną 1kg/ 48 zł
- Biała kiełbasa smażona w piwie 1 kg/ 37 zł
Ciasta wielkanocne
- Sernik z musem jagodowym 65 zł/szt
- Mazurek kajmakowy 50 zł/szt
- Mazurek z białej czekolady z malinami 50 zł/szt
- Mazurek kawowy z bezą i solonym karmelem 50 zł/szt
- Wielkanocna babka śmietanowa 40 zł/szt
- Babka stracciatella 40 zł/szt
Nowoczesna Wielkanoc - box monodeserów – 100 zł/szt
- Serniczek z solonym karmelem
- Pavlova
- Malinowa chmurka z bezą
- Mazurek z czarna porzeczką i ajerkoniakiem
- Słodkie jajo wielkanocne
- Ptyś craquelin z kremem waniliowym
Catering Wielkanocny 2021 - zamówienia
Zamówienia przyjmujemy do 1.04.2021. W sprawie zamówień i wszelkich zapytań o świąteczne potrawy prosimy o kontakt pod nr tel. +48 504 991 148 lub e mail: hotel@artis-loft.pl
Odbiór osobisty lub dostawa dań do domu pod wskazany adres do dnia 03.04.2021 do godziny 11:00
Dowóz na terenie Mszczonowa, Radziejowic i okolicznych miejscowości 5 zł, przy zamówieniach powyżej 50 zł dowóz GRATIS
Dowóz na terenie Żyrardowa i okolicznych miejscowości 20 zł, przy zamówieniach powyżej 150 zł GRATIS
Serdecznie zapraszamy!