20
wrz 2019
21
wrz 2019

Catering

Specjalnie dla Was

By smacznie przywitać swoich Gości mogą Państwo skorzystać z oferty cateringowej Artis Loft Hotel.
Mogą Państwo złożyć zamówienie na catering wybierając z poniższych dań.
Zamówienia proszę kierować na adres e-mail: sprzedaz@artis-loft.pl
Prosimy o podanie adresu dostawy i ilości poszczególnych dań.
 
Możemy przygotować dla Państwa każdy wariant cateringu, od lunchu w formie pudełkowej do wykwintnego bankietu, zarówno na terenie Państwa firmy, jak i w plenerze. Minimum logistyczne z naszej strony nie istnieje, 
każdą usługa jest kalkulowana w oparciu o odległość jak i ilość zamówienia. 
Mamy dla Państwa kilka propozycji, tego co możemy przygotować choćby jutro…
 
Nasza oferta:
 
serwisy kawowe - zorganizujemy bufet ze świeżo mieloną kawą serwowaną z ekspresu, herbatą, ciasteczkami oraz ciastami
bufety przekąskowe - zestawy zimnych przystawek zarówno w formie tradycyjnych półmisków jak i finger-foods oraz sałatek
lunch pudełkowy - każdego dnia nasz Szef Kuchni może przygotować wyśmienitą sałatkę, zupę, danie główne lub deser wprost na Państwa biurko
lunch serwowany - wszelkie dania z naszej oferty podane przez naszych kelnerów, na eleganckiej zastawie porcelanowej. Możemy przekształcić wyznaczone pomieszczenie w Państwa firmie w restaurację w pełnym nakryciu.
lunch bufetowy - wszelkiego rodzaju dania zimne, zupy, dania główne, desery jak
i napoje przygotowane w formie bufetowej w wyznaczonym wcześniej miejscu. Możemy zaproponować bufety w formie tematycznej z podziałem np. na kuchnie świata: bufet włoski, grecki, polski itp.
 
Duże bankiety oraz pikniki w siedzibie Państwa Firmy, lub na terenie Hotelu Artis Loft, na każdą okazję, również z dodatkową oprawą artystyczną
 
Poniżej przygotowaliśmy dla Państwa menu bankietowe poglądowo. Nasz zespół służy swoją pomocą w kwestii organizacyjnej oraz doborze menu do charakteru spotkania/imprezy.
Zapraszamy do współpracy już dziś!
 
Propozycja menu
 
Przystawki zimne w formie półmisków
  • Kompozycja wędlin i pasztetów pieczonych z dodatkiem pikli oraz sosów
  • Tradycyjny schab po warszawsku z musem chrzanowym
  • Ryba pieczona pod duszonymi warzywami z dodatkiem pomidorów
  • Jajka faszerowane pieczarkami, szynką lub tuńczykiem
  • Tradycyjne zimne nóżki w galarecie
  • Tymbaliki drobiowe
  • Indyk w maladze z owocami
  • Półmisek serów europejskich z konfiturą owocową
  • Schab pieczony ze śliwką wędzoną pod galaretą
  • Tatar wołowy z grzybkami, cebulką i ogórkiem konserwowym
  • Śledź marynowany na kilka sposobów do wyboru (salsa pomidorowa, olej/cebulka, śmietana)
  • Pstrąg w galarecie z kaparami
  • Roladki z cukinii i bakłażana z kremowym nadzieniem
  • Carpaccio z pieczonego schabu z sosem vitello tonnato
  • Smalec z białej fasoli z majerankiem i cebulą (alternatywa na stół wiejski)
Sałatki
  • Marynowane warzywa, grillowane z dodatkiem sera feta i oliwy z oliwek
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Mix sałat z serem feta i oliwkami pod sosem vinegret
  • Carpaccio z buraka z kozim serem
  • Pomidory z mozzarellą pod pesto bazyliowym „Caprese”
  • Sałatka z kurczakiem grillowanym a’la cesar
  • Sałatka z krewetkami z dodatkiem pomidorków koktajlowych
  • Świeży szpinak z dodatkiem bekonu i parmezanu pod sosem miodowo-musztardowym
  • Rucola z suszonymi pomidorami, serem gorgonzola i gruszką marynowaną w porto
  • Sałatka hawajska z szynką i ananasem
  • Sałatka z indykiem, winogronami, szparagami, serem lazur w sosie miodowo -musztardowym
  • Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami w malinowym vinegrecie
  • Sałatka z kolorowym makaronem wędzonym boczkiem i cukinią
  • Sałatka meksykańska makaronowa z salami i ostrą papryką
Finger foods
Tartinki (do wyboru z pieczywa jasnego, ciemnego i razowego) z:
  • Serem żółtym, pleśniowym z dodatkiem pomidorków koktajlowych
  • Jajkiem przepiórczym z dodatkiem kawioru
  • Szynką włoską z dodatkiem gruszki
  • Salami z pomidorem suszonym i piklami
  • Szynką w towarzystwie majonezu z piklami
  • Wszelkiego rodzaju pastami: Tuńczykowa z kaparami, Jajeczna z kiełkami, Warzywna, Serowa
 
Mini Voule vount z dodatkiem past:
  • tuńczykowa z kaparami, jajeczna z kiełkami, z szynki, warzywna, serowa
Koreczki z:
  • żółtym serem i pomidorkami coctailowymi z dodatkiem świeżej bazylii
  • kabanosem i cebulką koktailową
  • szynką, serem wędzonym i winogronem
  • krewetką marynowaną z dodatkiem ananasa
Finger foods na ciepło:
  • Pieczone śliwki zawijane w boczku
  • Mini wrapy z kurczakiem i warzywami
  • Mini tortille z szynką i pastą warzywną
Zupy
  • Zupa cebulowa na winie z grzankami ziołowymi
  • Zupa borowikowa z łazankami
  • Flaki wołowe
  • Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i bazylią
  • Barszcz czerwony z uszkami lub krokietem
  • Krem z soczewicy z chipsami z bekonu
  • Rosół z domowym makaronem
  • Zupa kurkowa z grzankami serowymi
  • Żur staropolski z jajkiem i kiełbasą
  • Krem brokułowy z migdałami
  • Krem z białych warzyw
  • Krem z pieczonych buraków
  • Kwaśnica na wędzonce
  • Minestrone
  • Chłodnik klasyczny
Dania główne:
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i mozarellą
  • Roladka z indyka ze szpinakiem pod sosem kaparowym
  • Udo kaczki Confit
  • Kaczka pieczona po Polsku w jabłkach z dodatkiem żurawiny
  • Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku pod sosem z duszonych grzybów leśnych
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem demi glace
  • Polędwiczka wieprzowa pieczona w ziołach w sosie z czerwonego wina
  • Roladki wieprzowe nadziewane grzybami leśnymi pod sosem myśliwskim
  • Tradycyjny kotlet schabowy panierowany
  • Filet z łososia marynowany w ziołach pod sosem cytrynowym
  • Filet z dorsza pieczona pod sosem kaparowym
  • Sola smażona w cieście piwnym
Dodatki do dań głównych
  • Młode ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ryż biały
  • Ryż dziki
  • Kluski śląskie
  • Kopytka
  • Gnocchi
  • Kasza jęczmienna
  • Kasza bulgur
  • Warzywa gotowane na parze (kalafior, brokuł, marchewka)
  • Fasolka szparagowa
  • Kapusta zasmażana
  • Buraczki w miodzie i musztardzie dijon
  • Sałaty z dresingami
  • Świeże warzywa
Desery zarówno serwowane jak i bufetowe (z wyjątkiem lodów i sorbetu)
  • Sorbet cytrynowy podany z nutką cydru jabłkowego
  • Puchar lodowy z owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Beza z owocami i bitą śmietaną
  • Panna cotta z sosem pomarańczowym lub malinowym
  • Mus z gorzkiej czekolady z duszonymi wiśniami w czerwonym winie
  • Mus z białej czekolady z malinami
  • Tarty owocowe
  • Tiramisu w pucharku
  • Sernik z sosem wiśniowym z rozmarynem
  • Torcik czarna porzeczka
  • Amaretto z migdałami
  • Mini babeczki z owocami
  • Owoce filetowane
oraz wiele innych dostępnych tylko sezonowo
 
Zapraszamy do współpracy już dziś!
 

 

newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij