Możemy przygotować dla Państwa każdy wariant cateringu, od lunchu w formie pudełkowej do wykwintnego bankietu, zarówno na terenie Państwa firmy, jak i w plenerze. Minimum logistyczne z naszej strony nie istnieje, każdą usługa jest kalkulowana w oparciu o odległość jak i ilość zamówienia. Mamy dla Państwa kilka propozycji, tego co możemy przygotować choćby jutro…
Catering - nasza oferta
- serwisy kawowe - zorganizujemy bufet ze świeżo mieloną kawą serwowaną z ekspresu, herbatą, ciasteczkami oraz ciastami
- bufety przekąskowe - zestawy zimnych przystawek zarówno w formie tradycyjnych półmisków jak i finger-foods oraz sałatek
- lunch pudełkowy - każdego dnia nasz Szef Kuchni może przygotować wyśmienitą sałatkę, zupę, danie główne lub deser wprost na Państwa biurko
- lunch serwowany - wszelkie dania z naszej oferty podane przez naszych kelnerów, na eleganckiej zastawie porcelanowej. Możemy przekształcić wyznaczone pomieszczenie w Państwa firmie w restaurację w pełnym nakryciu
- lunch bufetowy - wszelkiego rodzaju dania zimne, zupy, dania główne, desery jak i napoje przygotowane w formie bufetowej w wyznaczonym wcześniej miejscu. Możemy zaproponować bufety w formie tematycznej z podziałem np. na kuchnie świata: bufet włoski, grecki, polski itp.
Duże bankiety oraz pikniki w siedzibie Państwa Firmy, lub na terenie Hotelu Artis Loft, na każdą okazję, również z dodatkową oprawą artystyczną
Poniżej przygotowaliśmy dla Państwa menu bankietowe poglądowo. Nasz zespół służy swoją pomocą w kwestii organizacyjnej oraz doborze menu do charakteru spotkania/imprezy.
Zapraszamy do współpracy już dziś! tel. 501494564
Propozycja menu
Przystawki zimne w formie półmisków
- Kompozycja wędlin i pasztetów pieczonych z dodatkiem pikli oraz sosów
- Tradycyjny schab po warszawsku z musem chrzanowym
- Ryba pieczona pod duszonymi warzywami z dodatkiem pomidorów
- Jajka faszerowane pieczarkami, szynką lub tuńczykiem
- Tradycyjne zimne nóżki w galarecie
- Tymbaliki drobiowe
- Indyk w maladze z owocami
- Półmisek serów europejskich z konfiturą owocową
- Schab pieczony ze śliwką wędzoną pod galaretą
- Tatar wołowy z grzybkami, cebulką i ogórkiem konserwowym
- Śledź marynowany na kilka sposobów do wyboru (salsa pomidorowa, olej/cebulka, śmietana)
- Pstrąg w galarecie z kaparami
- Roladki z cukinii i bakłażana z kremowym nadzieniem
- Carpaccio z pieczonego schabu z sosem vitello tonnato
- Smalec z białej fasoli z majerankiem i cebulą (alternatywa na stół wiejski)
Sałatki
- Marynowane warzywa, grillowane z dodatkiem sera feta i oliwy z oliwek
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Mix sałat z serem feta i oliwkami pod sosem vinegret
- Carpaccio z buraka z kozim serem
- Pomidory z mozzarellą pod pesto bazyliowym „Caprese”
- Sałatka z kurczakiem grillowanym a’la cesar
- Sałatka z krewetkami z dodatkiem pomidorków koktajlowych
- Świeży szpinak z dodatkiem bekonu i parmezanu pod sosem miodowo-musztardowym
- Rucola z suszonymi pomidorami, serem gorgonzola i gruszką marynowaną w porto
- Sałatka hawajska z szynką i ananasem
- Sałatka z indykiem, winogronami, szparagami, serem lazur w sosie miodowo -musztardowym
- Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami w malinowym vinegrecie
- Sałatka z kolorowym makaronem wędzonym boczkiem i cukinią
- Sałatka meksykańska makaronowa z salami i ostrą papryką
Finger foods
Tartinki (do wyboru z pieczywa jasnego, ciemnego i razowego) z:
- Serem żółtym, pleśniowym z dodatkiem pomidorków koktajlowych
- Jajkiem przepiórczym z dodatkiem kawioru
- Szynką włoską z dodatkiem gruszki
- Salami z pomidorem suszonym i piklami
- Szynką w towarzystwie majonezu z piklami
- Wszelkiego rodzaju pastami: Tuńczykowa z kaparami, Jajeczna z kiełkami, Warzywna, Serowa
Mini Voule vount z dodatkiem past:
- tuńczykowa z kaparami, jajeczna z kiełkami, z szynki, warzywna, serowa
Koreczki z:
- żółtym serem i pomidorkami coctailowymi z dodatkiem świeżej bazylii
- kabanosem i cebulką koktailową
- szynką, serem wędzonym i winogronem
- krewetką marynowaną z dodatkiem ananasa
Finger foods na ciepło:
- Pieczone śliwki zawijane w boczku
- Mini wrapy z kurczakiem i warzywami
- Mini tortille z szynką i pastą warzywną
Zupy
- Zupa cebulowa na winie z grzankami ziołowymi
- Zupa borowikowa z łazankami
- Flaki wołowe
- Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i bazylią
- Barszcz czerwony z uszkami lub krokietem
- Krem z soczewicy z chipsami z bekonu
- Rosół z domowym makaronem
- Zupa kurkowa z grzankami serowymi
- Żur staropolski z jajkiem i kiełbasą
- Krem brokułowy z migdałami
- Krem z białych warzyw
- Krem z pieczonych buraków
- Kwaśnica na wędzonce
- Minestrone
- Chłodnik klasyczny
Dania główne:
- Grillowany filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i mozarellą
- Roladka z indyka ze szpinakiem pod sosem kaparowym
- Udo kaczki Confit
- Kaczka pieczona po Polsku w jabłkach z dodatkiem żurawiny
- Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku pod sosem z duszonych grzybów leśnych
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem demi glace
- Polędwiczka wieprzowa pieczona w ziołach w sosie z czerwonego wina
- Roladki wieprzowe nadziewane grzybami leśnymi pod sosem myśliwskim
- Tradycyjny kotlet schabowy panierowany
- Filet z łososia marynowany w ziołach pod sosem cytrynowym
- Filet z dorsza pieczona pod sosem kaparowym
- Sola smażona w cieście piwnym
Dodatki do dań głównych
- Młode ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ryż biały
- Ryż dziki
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Gnocchi
- Kasza jęczmienna
- Kasza bulgur
- Warzywa gotowane na parze (kalafior, brokuł, marchewka)
- Fasolka szparagowa
- Kapusta zasmażana
- Buraczki w miodzie i musztardzie dijon
- Sałaty z dresingami
- Świeże warzywa
Desery zarówno serwowane jak i bufetowe (z wyjątkiem lodów i sorbetu)
- Sorbet cytrynowy podany z nutką cydru jabłkowego
- Puchar lodowy z owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
- Beza z owocami i bitą śmietaną
- Panna cotta z sosem pomarańczowym lub malinowym
- Mus z gorzkiej czekolady z duszonymi wiśniami w czerwonym winie
- Mus z białej czekolady z malinami
- Tarty owocowe
- Tiramisu w pucharku
- Sernik z sosem wiśniowym z rozmarynem
- Torcik czarna porzeczka
- Amaretto z migdałami
- Mini babeczki z owocami
- Owoce filetowane
oraz wiele innych dostępnych tylko sezonowo
Aby uzyskać szczegółowe informacje, zapraszamy do kontaktu: tel. 501494564, email: restauracja@artis-loft.pl Życzymy smacznego!
Zapraszamy do współpracy już dziś!